sunnuntai 4. syyskuuta 2005

Harkkoja, harkkoja

6.8.2005
Olimme muuttamassa Vihdistä Porvooseen, joten kesäkuu meni muissa hommissa; anturat saimme sentään veljenpoikani Tompan kanssa valettua vielä loman aikana. Perustus eteni kuitenkin hissun kissun heinäkuun viikonloppuina.

13.8.2005

Anturan yläpinta ei ollut aivan tasainen, joten valoin muutamaan kohtaan sentin parin tasauskerroksen 3. ja 4. harkkokerroksen väliin.

13.8.2005

Perustuksista valuneet vedet imeytyvät hiljalleen maaperään.

13.8.2004

Nyt perustus oli jo voiton puolella, viidestä varvista puuttui enää puolitoista. Betonimylly hajosi vanhuuttaan muurauksen loppuvaiheissa, mutta veden sai mainiosti sekoitettua kuivalaastiin lapiollakin. Sisämuuraustöissä käytinkin sitten porakoneeseen kiinnitettyä vispilää, ja se toimi erinomaisesti.

25.8.2005

Perustuksen täyttäminen oli yllättävän ongelmallista, sillä soraa ei sillä viikolla tahtonut saada mistään. Kaikki Punkaharjun soranajajat ajoivat elokuun lopulla täytesoraa uuden tehdashallin perustaksi. Lopulta viimeiset sorakuutiot tulivat paikalle traktorilla.

25.8.2005

Routaeristeitä seinän vieressä. Anturan päälle tuli 5 harkkokerrosta eli tavanomaista enemmän. Korkeus ja musta patolevy auttavat pitämään puiset lattiarakenteet kuivina. 

31.8.2005

Lattian tekoa helpotti kovasti se, että betonin sai valettua suoraan paikalleen kuljetusauton hihnakuljettimella. Laatan valu ja pinnan tasaus Erkki-veljeni kanssa kesti vain runsaan tunnin – eikä puolta päivää, kuten 1990 omakotitaloa tehdessä. 

3.9.2005

Valmis betonilaatta. Vesijohto on kiepillä seinän vieressä. Saunan ja pesuhuoneen viemärien päät näkyvät pohjalaatan vasemmassa päässä, keittiön viemäri vesijohtokiepin vieressä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti