lauantai 23. lokakuuta 2010

Raksablogi 2010

15.5.2010
Tilapäisen pressuvajan tarpeista syntyy puukatoksen runko.

21.5.2010

Lopultakin sain kaivetuksi kanavan vesijohtoa varten.  Tähän asti vedet oli pumpattu kaivosta uppopumpulla, jolla oli täytetty vesiastiat.

5.6.2010

Kun olin ensin laskenut vedenpintaa pumppaamalla, oli vesijohdon ja pohjaventtiilin asentaminen kaivoon aika helppoa.

26.6.2010

Kesäpaikassa voi viettää aivan oikeata kesäelämää. Kuistin reunassa on kissanporras, josta lemmikki pääsee ullakolle. Uppopumppua käytetään vielä, koska vesijohtosysteemi sisällä ei ole valmis.

17.7.2010

Aurinkopaneelin ja akkujen avulla toimiva vesilaitos on lopultakin toimintakunnossa. Ensin kokeilemani 12 voltin pumppu ei jaksanut imeä vettä kaivosta, sillä se oli tarkoitettu lähinnä veneisiin ja sen imukorkeus oli vain n. 1,5 metriä. Uuden 12 V Shurflow-kalvopumpun imukorkeus on riittävä ja se nostaa painesäiliön paineen helposti niin suureksi, että systeemiä voisi käyttää vesiautomaattina.

24.8.2010

Hautaan eristelevyjä vajan perustuspilareiden ympärille. Näin pienet levyt tuskin kokonaan pitävät routaa poissa, mutta onhan pitkään nurkissa lojuneille styrokseille edes jotakin käyttöä.
Vaja oli merkitty päärakennuksen asemapiirrokseen, joten nyt riitti pelkkä ilmoitus kunnan rakennusvalvontaan.

23.9.2010

Vajan ulkoseinät syntyvät 5 vuotta varastossa lojuneista ylimääräisistä hirsipaneeleista. Runkosoirot sekä vesikatto- ja lattialaudat on hankittu paikalliselta sahalta. Edessä on pino lattialautoja odottamassa katkaisua oikeaan mittaan. 2 kW:n aggregaatti antaa sähköä riittävästi pienitehoiselle (800 W) katkaisusahalle, eikä harrastajarakentaja varmasti koskaan tarvitsekaan järeämpää työkalua. 

2 kommenttia:

  1. Hei,

    Kiinnostaisi vesiautomaatin rakentaminen 12 v systeeminä. Mikä on tuon käyttämäsi pumpun tarkka malli?

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Sorry että en huomannut kysymystäsi aikaisemmin!
    Mallia en tähän hätään muista, mutta se oli Sunwindin myymiä Shurflow-kalvopumppuja. Uskoisin useimpien 10-15 l/min kalvopumppujen pystyvän imemään veden myös 2-4 metrin syvydestä kaivosta. Tavanomaiset keskipakopumput ovat hiljaisempia, mutta niiden hyötysuhde ei riitä. Minulla on nyt systeemissä pieni painesäiliö, mutta suosittelen ehdottomasti ruostumattoman säiliön käyttöä.

    VastaaPoista